Категорија ВРСТЕ АСАНА

Ардха цхандрасана
ВРСТЕ АСАНА

Ардха цхандрасана

Посе Цресцент. Техника извођења: савијте десну ногу и поставите десни длан на под испод рамена прије стопала. Дубоко удахните, и на издаху, лагано откините лево стопало од пода и усмјерите прсте према горе. Полако исправите десну ногу. Осетите снагу и равнотежу. Леви длан леве бутине.

Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Вирасана

Херо Посе. Техника: Клекните, кукови заједно. Ширење стопала на растојању мало веће од ширине карлице. Поставите дланове у поплитеалне наборе и померите телеће мишиће до пета да бисте створили простор у подручју испод колена. Седите између ногу на поду или на подлози - цигле или преклопљене ћебад.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Паривритта Јану Схирсхасана

Ставите главу на колено са увијањем. Техника извођења: Сједните на простирку, протежући ноге испред себе. Савијте десно колено, спустите га на под, уклапајући ђон десне ноге на унутрашњу површину левог бутина. Ставите леву руку на десно колено, а десну руку на под поред десне бутине да се окренете удесно.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Ањанеасана

Лов лунге. Виполненииа техника: Вклучите Адхо Мукха Схванасану (Дог посе, лицем доле). Док удишете, подигните десну ногу иза себе. Док издишете, затегните десно колено до носа и поставите десну ногу између дланова. Спустите колено задњег стопала на под. Док удишете, повуците груди према плафону и подигните руке, умотавши трицепс напред.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Вирабхадрасана И

Посе Вар. Техника извођења: Поставите се у средину простирке и померајте ноге отприлике 130 цм. Распрострите десну ногу на 90 °, и окрените лево према унутра за око 60 °. Спустите руке дуж тела и окрените карлицу на десну ногу. Приликом удисања, савијте десну ногу на колену, тако да је угао између бутине и потколенице 90 °.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Вирабхадрасана ИИИ

Варриор Посе ИИИ. Техника: Постаните у Тадасани (положај планине). Док издишете, нагните се напред у Уттанасану (Нагињање напријед из стојећег положаја). На следећем издисају, широко закорачите левим стопалом тако да десна нога буде савијена у колену под правим углом. Спустите тело (од пубиса до прсне кости) према доле, поравнавајући његову средишњу линију дуж средишње линије десног бедра (простор од кољена до прегиба између карлице и бутине).
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Паривритта Парсхваконасана

Заокрените бочни угао. Техника: Устаните у Тадасани и поставите ноге на удаљеност од 120 центиметара. Окрените десну ногу под углом од 90 степени, а леву стопу окрените за 60 степени. Окрените карлицу на десну ногу, ако је могуће остављајући леву пету притиснуту на под.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Парсхвоттанасана

Посе сиде ектенсион. Техника: Постаните у Тадасани (положај планине). Док удишете, повуците корак уназад са десном ногом и окрените ногу споља под углом од 45 степени. Не савијајте колена. Док издахнете, осетите да стопала додирују простирку. Када удишете, раширите прсте како бисте активирали мишиће.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Ардха цхандрасана

Посе Цресцент. Техника извођења: савијте десну ногу и поставите десни длан на под испод рамена прије стопала. Дубоко удахните, и на издаху, лагано откините лево стопало од пода и усмјерите прсте према горе. Полако исправите десну ногу. Осетите снагу и равнотежу. Леви длан леве бутине.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Паривритта Триконасана

Обрнути троугао представља. Техника: Лево стопало вратите на даљину. Окрените прсте леве ноге тако да показују на горњи леви угао тепиха. Ноге чврсто притиснуте на под, кољена су се исправила. Удахните и подигните обе руке. Издисати и затворити тијело напријед, извлачити кичму.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Гарудасана

Посе еагле. Техника егзекуције Стоји у Тадасани (поза планине). Савијте лактове и прелажите их тако што ћете положити десну руку преко ваше леве. Гурни лактове заједно. Сада савијте колена дубоко и држите леђа равно. Пренесите тежину на десну ногу. Подигни леву ногу и закачи јој десно.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Маласана

Посе Гарландс. Техника извођења: Од Тадасане (држање планине), чучањ, ноге на ширини карлице и благо испружене, колена на истој оси са другим прстима. Ако пете не падну на под, ставите испод њих замотано ћебе. Спустите репну кост. Стисните лактове на коленима и спојите дланове у Ањали Мудру (гест добродошлице).
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Уткатасана

Поседите столицу. Техника извођења: Стојите у Тадасани (поза планине), ноге су у ширини карлице и паралелне једна са другом. Док удишете, истегните руке према горе. На издисају, спустите их на кукове и савијте ноге као да желите да седнете на столицу. Колена треба да изгледају строго напред и у складу са прстима.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Тадасана

Посе моунтаин. Техника: Устани усправно; Чврсто и равномерно притисните површине стопала на подлогу. Затегните мишиће кукова и благо повуците стомак. Дајте кавез прса напред. По жељи, преклопите дланове у Намасте на груди. Покријте очи и насмешите се изнутра на почетку. Дишите дубоко, без напетости у телу и задржите дах.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Уттхита Парсхваконасана

Поставите издужени бочни кут. Техника: Од Прасарит Падоттанасана полако се вратите у стојећи положај, окрените десну ногу удесно и савијте је на колену непосредно изнад глежња. Спустите десну подлактицу на десну бутину и испружите леву руку изнад главе (у складу са телом). Задржите 3 циклуса дисања.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Вирабхадрасана ИИ

Варриор Посе ИИ. Техника извођења: Стојте бочно на тепиху тако да су ноге размакнуте на удаљености од 90-130 цм, а стопала одложите на под и сачувајте “подлогу центра пупка”. Почните окретати десну ногу тако да је стопало окренуто десно ка споља. Развуците леву ногу тако да је нога благо окренута напред.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Долпхин поза

Долпхин поза. Техника: Стојте на све четири и спустите лактове на тепих. Окрените прсте, подигните прсте и подигните колена и бокове са отирача. Спустите главу, подигните кукове још више. Активирајте стопала и лактове у подлогу. Учините 3-6 удисаја. Варијација: Са дахом, гурните тело напред док брада није изнад ваших дланова.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Ардха Матсиендрасана

Пола позира рибарског господара. Техника: Сједните на простирку, савијте кољена и ставите ноге у ширину рамена. Поставите леву пету поред десне исхијалне кости и поставите десну ногу близу левог колена. Притисни десни палац на простирку, и десном руком гурни под неколико центиметара иза тебе.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Саламба Сарвангасана

Стојте на раменима уз подршку. Техника извођења: Узмите 3-4 деке и лагано их сложите. Спремна подршка за рамена мора испунити три неопходна услова. Прво, требало би да буде довољно широк и довољно дугачак да се рамена и лактови могу слободно уклопити. Друго, довољно је да се напрезање скине са врата.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Халасана

Посе Плоугх. Техника извођења: Да би се схватило шта би требало да буде позиција тела у позирању плуга, следи Дандасана (став особља). Седите на под и испружите ноге испред себе. Лагано нагните кућиште напред, а затим се вратите у почетни положај. Омотајте кукове према унутра и притисните их на под. Радите ноге, гурајући пете од себе.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Пасхасана

Лооп посе. Техника: Стајати у Тадасани близу зида дужине руке, стопала у ширини рамена, паралелно један с другим. Окрените тело десно уза зид и поставите десну подлактицу на њега. Седи на главама, стављајући задњицу на пете. Ако је то тешко урадити, ставите јастук или деку испод пете.
Опширније
Загрузка...