Категорија Јога читање

3 аспекти живота које иога потпуно трансформише
Јога читање

3 аспекти живота које иога потпуно трансформише

Ако желите да промените свој живот, не ограничавајте јогу на асане и тепих. Када вежбате јогу, поставите намеру да је ширите ван тепиха. Можда нећете одмах приметити промене, али јога има највећи утицај на ова 3 аспекта живота, ако свакодневно вежбате и не ограничавате се на асане.

Опширније
Јога читање

Срећна Нова година!

Наше честитке читатељима. Ако је нешто реаговало на вас, а ви сте отишли ​​да прочитате поздрав, онда су ови поклони ваши. Значи већ имате све. Користи. Дакле, нека 2019. у вашем животу у свој својој величанствености испадне: Љубав. Дајте љубав себи, дајте онолико љубави колико желите.
Опширније
Јога читање

Шта је јога са тачке гледишта Б.К. Ијенга?

Путовање у цјелину, унутарњи мир и крајњу слободу. Веома је уобичајена заблуда да путовање и уопште било који духовни пут подразумева одбацивање природног, практичног, световног живота са свим његовим задовољствима. За јогу, напротив (као за таоистичког учитеља и зен-будистичког монаха) духовни пут је у моћи природе.
Опширније
Јога читање

Хормони, гени, апетит. Како надмашити додатну тежину

... Са здравственим бенефицијама. Одломак из књиге ендокринолога Олге Демичеве Многи људи верују да навике здраве исхране захтевају много рада на себи и редовној депривацији, тако да здраву исхрану доживљавају као казну, жртву за савршенство. Повреде изабране исхране узрокују са тим редовним осећајем кривице.
Опширније
Јога читање

Шта је интуиција и како је препознати?

Љубазна особа, особа која воли, искрена и добронамјерна - само је интуитиван. Интуиција пролази кроз три различита стања - осећање, машту и фразу - како би постали довољно јасни да би се могли разликовати. Једна особа чује глас интуиције чак и када је у првој фази развојног процеса; он је боље у стању да опази интуицију, његов его се може назвати интуитивним.
Опширније
Јога читање

Икигаи: како заузети своје мјесто у животу

Јапански израз "Икигаи" се често преводи као "одредиште". Ова техника је један од многих кључева главног талента скривеног у човеку. Као и сви ови кључеви, он има потенцијал да вам отвори место где ћете се осећати што органскије могуће. Ова техника се зове "Икигаи".
Опширније
Јога читање

Зен у великом граду: како попунити јутро блаженством

5 Акције које ће вам уљепшати јутро. По повратку из другог одмора, схватио сам да нешто није у реду са мојим јутром. Да, не могу доручковати сваког јутра на сат времена и гледати на океан и палме. Али ипак не могу себи приуштити журбу, не жвакати у покрету и уживати у јутарњем миру и тишини.
Опширније
Јога читање

Како име особе у његовом животу

Какав је значај броја слова, звука самогласника и ритма имена за живот особе? "Значење имена има велики утицај и на његовог власника и на друге људе. Од звука слова и речи коју сачињавају, мистика може много да разуме о карактеру и судбини особе. Интелигентна особа обично добија идеју о имену из звука слова која чине: да ли је лијепа или ружна, мека или тврда, сугласна или дисонантна, али не зна што га чини тако да само разумијевање зна зашто.
Опширније
Јога читање

Која питања треба да поставимо себи

Фрагмент интервјуа са Далај Ламом новинару и писцу Францу Алт. Морамо створити етичку основу и нахранити те вриједности тако да одговарају модерном нивоу развоја науке и истовремено не протурјече дубоким потребама људског духа. Религија се разликује од етике на исти начин као што је чај из воде.
Опширније
Јога читање

Какав утицај има ваш глас?

Одломак из предавања Хазрата Инаиат Кана "Мистицизам звука". Особа чује звук не само ушима; чује звук сваке поре његовог тела. Звук прожима читаво његово биће, ау складу са одређеним утицајем успорава или убрзава ритам циркулације крви; или енергизира нервни систем или га смирује; буди снажне страсти у човеку или га смирује, доносећи му мир.
Опширније
Јога читање

Како пронаћи интегритет и унутрашњу слободу

Научите вјеровати животу и довести га у савршену равнотежу. Не покушавајте да одједном угасите свој живот; радите вежбање сваке недеље, и научит ћете како да се боље ускладите са собом, да будете присутнији и свјеснији свијета око себе. Нађите 30 минута, током којих можете бити сами, и нико вам неће сметати.
Опширније
Јога читање

Како се формирају имена асана: једноставан конструктор

Са овим табелама можете сами именовати било коју асану. Сјећање на имена свих асана није задатак за оне који су слабог срца. Али ако разумете морфологију, онда то не морате да урадите: уз помоћ ове четири табеле можете сами саставити име асане. Бројеви на санскрту Оне = ЕЦА Тво = ДВИ Тхрее = ТХРЕЕ Фоур = ЦХАТУР Фиве = ПАНЦХА Сик = ЦХАТ Севен = САПТ Еигхт = АСХТА Нине = НАВА Тен = ДАСХА Делови тела на санскрту Особа = МУКХА Фоот = ПАДА Сиде = ПАРСХВА Ханд = ХАСТА Хеад = СХИРСХА Положај тела у простору Довн = АДХО Обрнуто, обрнуто = ВИПИПА назад = ПАРИВРИТТА Вест = ПЕСТЦХИМА Еаст = ПУРВА Глатко, директно = САМА УРДХВА Стојећи, издужени = УТТХИТА Биљке, животиње, пре Мета Дрво = вркса Лотус = ПАДМА Персонал = Данда Кобра = БХУДЗХАНГА Где = Хоод Цат = МАРДЗХАРИ рибе = Мат Павлин = Маиура Лав = Симцха Камила = Устра скакавци, скакавци = СХАЛАБХА пас = Шванове Преведено реч "санскрит" значи "савршен".
Опширније
Јога читање

Књига "100 начина да се промени живот"

Наша уредница Марија Русакова говори о књизи Ларисе Парфентиева "100 начина да се промијени живот". Књига је настала из истоимене ауторске колумне на сајту издавачке куће МИТ. Први део серије је брзо постао бестселер - и овде имамо други део. Навикли смо на чињеницу да су већина књига самопомоћи ("помоћи себи") написали западни аутори.
Опширније
Јога читање

Како постати начин на који сте одувек желели

Неуробиологија већ зна одговор. Мислим да је време да изађемо из сенке и да кажем гласним гласом: Желим да се заљубите. Не мислим на пролазну страст, већ на дубоко и свеобухватно осећање љубави - на љубав према себи или нашем свету коју желимо да видимо у стварности. Разлог за то је једноставан.
Опширније
Јога читање

Како зауставити одбрану и започети живот

11 Цитат о ставу према агресији и љутњи из књиге познатог миротворца. Маршал Розенберг је више од 40 година укључен у међународне мировне мисије и решио је хиљаде мањих сукоба у корпорацијама, школама, породицама и личним односима. За то време успео је да формира свој став према агресији и бесу.
Опширније
Јога читање

Ко је у вашем пару одговоран за оно што се дешава?

Историја одлучивања и посвећености. Био је такав случај. Једне вечери дошло је до спора између мужа и жене о важном питању: ко данас треба закључати улазна врата. Ово је тешко питање. И нема смеха. Постоје веома озбиљне разлике у породичним односима. Ко би данас требао затворити врата, тко би требао поплавити камин, тко би требао пјешачити пса - ове теме понекад доводе до развода.
Опширније
Јога читање

Млади месец 4. фебруар: Ослободите свој потенцијал

7 Начини за ефикасно одлагање енергије новог месеца. Прво, астролози скрећу пажњу на чињеницу да ће млади месец 4. фебруара бити одржан у знаку Водолије - заштитника групних активности, иновација и технологије. Дакле, за њен развој је најбоље да урадите нешто из следећих 7 бодова.
Опширније
Јога читање

Сева: зашто јога практикује службу

Сева одлучује о најважнијем циљу живота - да буде користан. Сева је санскритска реч која дословно значи "служба". У индијској култури, служење се сматра саставним делом духовног пута, а жеља за служењем без мисли о награди или личном добитку се култивише. У контексту индијских религија, појам дефинише рад или службу која се обавља да би се задовољили Бог, гуру или света особа.
Опширније
Јога читање

Зашто је важно разговарати о вашим потребама

Тешко је изразити наше потребе - али о њима је тешко и тихо.У свијету у којем смо често подвргнути окрутној осуди, када дефинирамо и изражавамо своје потребе, то може бити врло застрашујуће. Жене су посебно осјетљиве на критике. Вековима је слика вољене жене била повезана са жртвовањем и порицањем сопствених потреба у име других.
Опширније
Јога читање

Мистерија Ваби Саби: Осети лепоту живота

Поента није у ономе што видимо, већ у томе како је ми видимо. Полако се удаљавајући од идеје о велу тајновитости, схватио сам следеће: права чар не лежи у стварима, већ у самој природи живота. Ваби-саби је интуитивна реакција на љепоту која одражава праву природу живота. Ваби-саби је прихватање и спремност да се цени нестална, несавршена и непотпуна лепота свих ствари.
Опширније
Јога читање

Дигитални деток: 7 начина да се одвојите од паметног телефона

Како да паметни телефон служи нама, а не да апсорбује пажњу и време. Технологија која је намеравала да нам да слободу постала је поводац, и што се више везујемо за наше паметне телефоне, то се чешће поставља питање - што онда контролише кога? Парадоксално, али истинито: волимо наше гадгете, али мрзимо како се осећамо због њих, и нико не разуме како да се носи са тим.
Опширније
Загрузка...