Категорија Иога тхерапи

10 асана против кашља, астме и бронхитиса
Иога тхерапи

10 асана против кашља, астме и бронхитиса

Асане са бронходилаторним ефектом. Бронхијална астма је болест повезана са сужавањем лумена бронхија. Стога ће главни циљ ове праксе бити ширење бронхија и нормализација респираторне функције. Бхастрика. Са овом пранајамом, стимулишемо активни исцједак спутума.

Опширније
Иога тхерапи

Поза срећног детета: како то урадити и зашто

Асана побољшава покретљивост зглобова кука и опушта мишиће доњег дијела леђа. Положај срећног детета побољшава покретљивост зглобова кука и опушта мишиће струка. Са овим ефектом, бити срећан није нимало тежак. Извршите Лие на леђима, притисните доњи део леђа на простирку. Повуците стопало на себе.
Опширније
Иога тхерапи

Здрави лимфни систем и јога - савршена комбинација

Лимфни систем је одговоран за уклањање токсина из тела и здравље имунитета. Када је Ким Голдинг напунила руку неколико месеци након онколошке хирургије, уопште није била изненађена: лекар је упозорио да операција може изазвати лимфни едем, праћена болним сензацијама.
Опширније
Иога тхерапи

Ојачајте мишиће леђа за 20 минута: сложене асане

Додајте ових 6 вежби својој дневној рутини и осећаћете се дуже. Јаки мишићи леђа и исправан став су основа здравог менталног рада. Додајте ових 6 вежби својој дневној рутини и осећаћете се дуже. Не брините: ова пракса траје само 20 минута.
Опширније
Иога тхерапи

Редослед опоравка за оне који су уморни

Минимално кретање - максимално опуштање. За ову секвенцу требат ће вам: двије цигле за јогу, три деке, јастук или јога тепих - уз њихову помоћ ћете постићи максималну релаксацију. Током вежбања, немојте настојати да изведете асане док се напрезате колико год је то могуће, да се савијате или гурате сувише снажно - приоритет не треба да буде мишићни напредак, већ опуштање.
Опширније
Иога тхерапи

10 суперасан иога

Вежбајте ове асане што је чешће могуће да будете здрави и хармонични. У јоги, многим асанама, њиховим варијацијама, свака од њих има свој ниво сложености, своје позитивне особине и контраиндикације. Из ове разноликости предлажемо да се изаберу супер-корисне и да се вежбају што чешће. Триконасана.
Опширније
Иога тхерапи

Припремите кичму за дубоку медитацију.

Масирајте леђа за 10 минута. За дугу и дубоку медитацију потребна је добра прелиминарна загревања. Ових 6 асана вас припрема за 10 минута. Уттхан притхасана. Након изласка из варијације Позе уврнутог бочног угла, померите леву ногу напред, држећи потколеницу окомито на под. Ставите лактове и подлактице на под на унутрасњости леве ноге, тако да се лева бутина мозе опустити.
Опширније
Иога тхерапи

Низ од 12 асана за бол у леђима

Ако водите сједилачки начин живота, једноставно вам је потребан асана цосплек који ублажава бол и напетост у леђима. Модерни човек не ради ништа друго него седи. Сједи на послу, сједи у транспорту, сједи код куће, сједи у ресторану, док му леђа трпе тежину пасивности и свакодневних проблема.
Опширније
Иога тхерапи

Јога против дијабетеса: низ од 11 асана

Посебно одабране праксе које помажу у лијечењу дијабетеса типа ИИ. Дијабетес типа ИИ се може контролисати, ако пратите дијету, пуно се померите и вежбате комплекс који комбинује вежбе снаге, савијања и увијања. Схасханкасана (држање кунића). Седи на петама. Извуците руке напред и спустите торзо на кукове.
Опширније
Иога тхерапи

Комплекс за појачавање пробавног пожара

Ове асане ће побољшати варење и олакшати варење тешке хране. Долазе празници и радујемо се новогодишњим слаткишима са ишчекивањем. Међутим, након тога долази сат обрачуна, који је праћен додатним килограмима и кривицом. Предлажемо да припремите варење за оброк унапред користећи ову секвенцу асана.
Опширније
Иога тхерапи

5 асана за оне који су уморни од лошег времена

Комплекс, који ће помоћи да опстане ове зиме. Сијечањ се приводи крају, ово је други мјесец зиме и око петог мјесеца облачности и хладноће. У Русији, јесен и зима није лако дати свима. У неком тренутку особа почиње да кува, проблеми се нагомилавају - лоше расположење, слаб имунитет, слом - и то озбиљно утиче на ментално стање: постајемо рањивији и рањивији.
Опширније
Иога тхерапи

Комплекс за јачање костију: 9 асана

Заштитите се од остеопорозе. Шта вас је довело до јоге? Сигурно су одговори на ово питање сљедећи: духовни раст, олакшање од стреса, добро истезање. Тешко да би ико рекао јаке кости. Али јога је заправо један од најбољих начина да ојачате кости и заштитите се од остеопорозе у будућности.
Опширније
Иога тхерапи

Анатомија јоге: агонисти и антагонисти

Разумевање односа између агониста и антагониста је кључ за правилно извођење асана. Типична конфронтација између агонистичких и антагонистичких мишића је то што су на различитим странама зглоба, бивши уговор, а други се протежу, формирајући биомеханички пар јина и јанга. Агонистички мишић се контрахује и помера зглоб у одређеном правцу, док се антагонистички мишић протеже и супротставља овом покрету.
Опширније
Загрузка...